Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ντόνατς maydonozlu ντιλ κίτι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Lezzetli Günler.

 
Φωτογραφία του χρήστη Lezzetli Günler. 
 
 

 
Selâmün Aleyküm canlar. Pazar kahvaltısi için enfes bır tarifim var😀 Öyle bir pişi düşünün ki benzerleri gibi yağ çekmiyor. Tavaya koyduğunuz yağı nerdeyse geri alıyorsunuz😃 Otlar bu pişiye çok yakışıyor. Yıllardır yaptığım bir tarif. Her seferinde çok lezzetli ve yumuşacık oluyor. Ister donut şeklinde ister peynirli her şekilde nefis👌
Tarifi geçen yıl da paylasmistim. Unutanlar için yeni videoyla sizlerle😊
Bu pisiyi sadece maydonozlu veya sadece dereotlu da yapabilirsiniz
MAYDONOZLU


 DEREOTLU PİSİ
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
2 yemek kasigi yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 küçük paket kuru maya
1 buçuk tatli kasigi tuz
5 buçuk su bardağı un (Yarım su bardağı fazla veya yarım su bardağı eksik olabilir. 5 den sonra kontrollü ekleyin lütfen)
Çeyrek demet maydonoz
Çeyrek demet dereotu

Kzartmak için siviyag(1-1,5 su bardagi)
Arasi için kaşar peyniri

Oncelikle maydonoz ve dereotu ince ince dogranir. Maya eritilen maya ise; ilik sut ve su icinde maya sekerle birlikte eritilir. Malzemeler sırayla eklenir. Unu azar azar eklenerek hamur yoğrulur. (Iyi yoğrulmali hamur) En son maydonoz ve dereotu da eklenip tekrar yogurulur. Otlar hamura eşit dagildiginda üzerini kapatip 45 dk mayalandırılır.
Hamur 2 ye bolunur. İkisi de merdane veya elle 1-2 cm kalinliginda acilir (açarken biraz un kullaniyoruz. Donut şeklini verdiğinizi biraz daha kalın açabilirsiniz. Daha tosbik olur😄). Bardak agizi ile yuvarlak kesilir. Sonra ortasi daha kucuk (su sisesi kapagi da olabilir) bir kalipla kesilerek donut sekli verilir. Ikinci şekil için hamuru kase ile yuvarlaklar kesin. Yarısına bol kaşar koyun. Ve D seklinde kapatın. Elinizle kapattıktan sonra kase veya ruletle uç kısmını kesin ki iyice yapişmış olsun ve kizartirken açılmasin.
Kesilen hamurlar yagli kagit uzerine veya unlanmis bir tepsi uzerine alinir. İsitilmis yagda arkali onlu kizartilir. Afiyet olsun💜


------------------------------------------------------------------------


Ειρήνη σε σένα. Έχω μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο πρόγευμα 😀 σκέψου ένα μουνί σαν αυτό δεν είναι χάλια σαν εσένα. Παραλίγο να πάρεις το λάδι που έβαλες στο τηγάνι, και το γρασίδι φαίνεται καλό σ ' αυτό το γατάκι. Είναι μια συνταγή που κάνω εδώ και χρόνια. Κάθε φορά, είναι τόσο νόστιμο και απαλό. Είτε θέλετε ντόνατς ή τυρί με κάθε τρόπο 👌
Εγώ τη συνταγή πέρυσι. Με το νέο βίντεο για αυτούς που ξεχνούν 😊
Μπορείς να το κάνεις μόνο με το maydonozlu ή με το ντιλ.
maydonozlu ντιλ κίτι

1 φλιτζάνια νερό ζεστό νερό
Μισό ποτήρι νερό ζεστό γάλα
2 κ.σ. της σούπας γιαούρτι
1 κ.σ. της σούπας βούτυρο
1 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 μικρά πακέτα ξηρή μαγιά
1-Και-Μισό του γλυκού του αλατιού
5-Και-Μισό ποτήρι νερό (ή μισό ποτήρι νερό ή μισό ποτήρι νερό μπορεί να λείπει. Προσθέστε τον έλεγχο μετά τις 5, παρακαλώ.
Ένα τέταρτο του ένα.
Ένα τέταρτο του ένα.

Λάδι για kzartmak (1-1,5 φλιτζάνι νερό)
Τυρί τσένταρ για διάλειμμα

Πρώτα, ο μαϊντανό και ο ντιλ. Μάγια που μάγια, ζεστό γάλα και νερό με μαγιά στο νερό. Τα συστατικά είναι σε τάξη. Ήταν ζύμη για ζύμη. Ο τελευταίος μαϊντανό και ο ντιλ προστίθενται και yogurulur. Όταν το γρασίδι είναι ομοιόμορφα διανεμηθεί, είναι ένα παράθυρο 45 λεπτών.
Η ζύμη χωρίζεται σε 2 και είναι και τα δύο σε πάχος 1-2 ιντσών, και χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι. Μπορείς να ανοίξεις λίγο ακόμα από το σχήμα σου. Είναι πιο βλάκας, και το ποτήρι είναι στρογγυλό. Στη συνέχεια, το μέσο μιας μικρότερης (φιάλης νερού) μπορεί να γίνει με ένα σχήμα της. Κόψε τη ζύμη για το δεύτερο σχήμα. Βάλε πολύ τυρί στη μέση. Και κλείσε το. Αφού κλείσεις με το χέρι σου, μπορείς να κόψεις τρία κομμάτια με ένα μπολ ή μια ρουλέτα, και δεν μπορείς να το ανοίξεις όσο είναι ζεστό.
Τα κοψίματα λαμβάνονται σε μια πιατέλα με χοντρός χαρτί ή ένα δίσκο με αλεύρι. Ξαναζεσταθεί, ξαναζεσταθεί, τηγανητό. Απολαύστε 💜
·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις