Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

τίμησαν την μνήμη του Ούλοφ Πάλμε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Αντώνης Κρήτη Πόλεις.
Μια ιδιαίτερη βραδιά έζησαν οι κάτοικοι του χωριού Μοχός του δήμου Χερσονήσου.
Οι μνήμες και τα συναισθήματα πλημμύρισαν στην ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία της παλιάς κοινότητας του Μοχού.
Μια επιτυχημένη και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση σε μια ζεστή βραδιά που ξύπνησε θύμησες στους παλαιότερους, οι οποίοι ευτύχησαν και γνώρισαν τον Ούλοφ Πάλμε.


Το χαλαρωτικό Μαριδάκι - Καλοκαιρνός Μακρυγιαλλός - Η Παραλία της Αγίας φωτιάς

............. ............. .............

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά τίμησαν την μνήμη του Ούλοφ Πάλμε στον Μοχό του δήμου Χερσονήσου


Μια ιδιαίτερη βραδιά έζησαν οι κάτοικοι του χωριού Μοχός του δήμου Χερσονήσου. Οι μνήμες και τα συναισθήματα πλημμύρισαν στην ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία  της παλιάς κοινότητας του  Μοχού. Μια επιτυχημένη και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση  σε μια ζεστή βραδιά που ξύπνησε θύμησες στους παλαιότερους, οι οποίοι ευτύχησαν και γνώρισαν τον Ούλοφ Πάλμε.


Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του Πάλμε με την Ελλάδα και την Κρήτη, με σημαντικό φωτογραφικό υλικό. Στην εκδήλωση προβληθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ένα σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του Πάλμε στην Κρήτη και τον τρόπο που οι κάτοικοι του Μοχού θρήνησαν τον δικό τους Ούλοφ Πάλμε ως επίτιμο δημότη του χωριού.   

Ο Σουηδός πρωθυπουργός υπήρξε ένας Ανθρωπος που αγάπησε την Κρήτη και το χωριό Μοχός επισκεπτόμενος τον συχνά πυκνά. Αξίζει να αναφέρουμε οτι απο τους τοπικούς φορείς του Μοχού έγινε επιτιμός δημότης,όπου και δέθηκε για πάντα με την κρητική γή, όπου και απέκτησε πολλούς φίλους.



Υπήρξε ένας ανυποχώρητος υπερασπιστής της παγκόσμιας ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. Παρέμεινε έντιμα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων. Η Σουηδία είναι σήμερα συνώνυμη με τις αξίες της ειρηνικής σταθερότητας και του ανθρωπισμού και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον Ούλοφ Πάλμε.
»Το όραμά του δεν γνώρισε εθνικά σύνορα. Αφιέρωσε τον ίδιο του τον εαυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις