Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Καυτερές Πιπεριές σε Βάζο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Mary Chariskou.
Διατηρήστε καυτερές πιπεριές σε βάζα για να έχετε να τρώτε καυτερές όλο το χειμώνα
sheblogs.eu
Διατηρήστε καυτερές πιπεριές σε βάζα για να έχετε να τρώτε καυτερές όλο το χειμώνα
Χθες βρήκα στη λαϊκή αγορά καυτερές πιπεριές σε καλή τιμή οπότε σήμερα φτιάξαμε βαζάκια με καυτερές πιπεριές για να έχουμε να τρώμε όλο το χειμώνα.  Επειδή όπως ξεκίνησα να γράφω θυμήθηκα την έκπληξη ενός φίλου Αθηναίου όταν είδε τις καυτερές που έχουμε στη βόρεια Ελλάδα μάλλον είναι καλό να ξεκινήσουμε από τις συστάσεις.
Οι συνηθισμένες μας καυτερές πιπεριές είναι μεγάλες, ανοιχτοπράσινες πιπεριές κέρατο σαν αυτές για το τηγάνι αλλά αρκετά πιο λεπτές συνήθως, κάποιες φορές βρίσκεις και κόκκινες. Φυσικά τρώμε και τις μικροσκοπικές αλλά η κλασική καυτερή πιπεριά που θα βρεις να αγοράσεις είναι η μεγάλη και μακριά.
Επειδή εγώ δεν είμαι του εξτρίμ καυτερού σαν τη μαμά Ισμήνη αποφασίσαμε να προσθέσουμε και μερικές γλυκές πιπεριές για τηγάνι για να μετριάσουμε το καυτερό της υπόθεσης κάπως.
Δε φτιάχνουμε πάντα βάζα κονσέρβες με καυτερές πιπεριές. Άλλες χρονιές που έχουμε λίγες απλώς κάνουμε το μείγμα του υγρού και τις αφήνουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο, κρατάνε άνετα 2-3 μήνες. Αυτή τη φορά όμως επειδή αγόρασα αρκετές ήθελα να κλείσω τα βαζάκια καλά για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό.
Γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι καυτερές θέλετε, μικρές μεγάλες σε κομμάτια, πράσινες, κόκκινες, μίξη με γλυκές πιπεριές ή πιπεριές από αυτές που κάνουν τις πικάντικες. Αλλά ας δούμε πως γίνεται…

Tι θα χρειαστούμε για 6 βάζα των 370ml

  • Καυτερές πιπεριές
  • 1 λίτρο νερό
  • 6 κουταλιές αλάτι
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 6 κουταλιές ξύδι

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΖΑ

Καταρχήν φοράμε γάντια μιας χρήσης. Πάντα. Δε θέλεις να το δοκιμάσεις χωρίς γάντια πίστεψε με.

Καυτερές Πιπεριές σε Βάζο

Πλένουμε τις πιπεριές και καθαρίζουμε τα κοτσάνια. Αν είναι μεγάλες όπως οι δικές μου τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών.
Βάζουμε τις καυτερές πιπεριές στα βάζα, δε σας λέω πόσες θα χωρέσουν γιατί παίζει ανάλογα με τις πιπεριές και τα κομμάτια που θα κόψεις.

Καυτερές Πιπεριές σε Βάζο

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το νερό με το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το υγρό στα βαζάκια μας αφήνοντας περιθώριο ενός εκατοστού και κλείνουμε τα καπάκια, προσοχή να μην έχει σποράκια ή υγρά στο χείλος του βάζου
Βάζουμε μια πετσέτα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα βαζάκια μας, όσα χωράνε, εγώ τα βάζω 3-3.
Προσθέτουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μας για να καλύψει τα βαζάκια 2-3 εκατοστά πάνω από τα καπάκια.
Αφήνουμε το νερό να βράσει και να αρχίσει να κοχλάζει και μετράμε 7-8  λεπτά.
Σηκώνουμε τα βαζάκια από το νερό προσεκτικά με μια κουτάλα και τα πιάνουμε από το πάνω μέρος με μια πετσέτα για να μην καούμε.
Τα αφήνουμε στον πάγκο μας μερικές ώρες μέχρι να κρυώσουν για να σφραγίσει το καπάκι καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις