Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 
1 πακέτο φύλλα κρούστας (450 γρ.)
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3½ ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
φλούδες από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε το φύλλο από τη συσκευασία και πάνω σε πάγκο ή τραπέζι, το κομματιάζετε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια ή με ένα ψαλίδι. 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC σε αέρα ή 200οC στις αντιστάσεις. 
Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 3΄. Στη συνέχεια στο μπολ με τους κρόκους προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τελευταία τη μαρέγκα. 
Συνεχίζετε το χτύπημα για 3΄ ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύετε με δύο πιρούνια μέχρι να μουσκέψει καλά, προσπαθώντας να μην δημιουργηθούν σκληρές μάζες. 
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί Νο36 και αδειάζετε μέσα όλο το υλικό. Ψήνετε την πορτοκαλόπιτα για 35΄-40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Αφήνετε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει. 
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 7΄-8΄ και δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας μια σταγόνα στο νύχι του αντίχειρά σας. Εάν σταθεί και δεν απλώσει, είναι έτοιμο, Όπως είναι καυτό περιχύνετε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβετε σε κομμάτια και την αφήνετε να τραβήξει όλο το σιρόπι.
ΣΗΜ.:Μπορειτε να προσθέσετε μια λεπτή στρώση σαντιγύ. Βάζετε  το γλυκό στο ψυγείο. Σερβίρεται με γλυκό πορτοκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις