Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το λιβάνι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Καλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με ειδήσεις στο λεπτό, υγεία, πολιτική, οικονομία, αγορές, εγκληματικότητα, τουρισμός
voicenews.gr|Από tzanetos
 
livani

Το Πανεπιστήμιο του Λέστερ έδειξε μια πολύ σημαντική χρησιμότητα του λιβαιού.
Οι έρευνες έδειξαν ότι η ένωση ακετυλο-11-κετο-βητα-μποσβελλικό οξύ (AKBA) που προέρχεται από τη ρητίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών.
Ο επικεφαλής της έρευνας Kamla Αλ-Salmani, υποψήφιος διδάκτορας από το Τμήμα Καρκίνου και Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου, εξηγεί:
«Μετά από έναν χρόνο μελέτης της ενώσεως AKBA στις κυτταρικές γραμμές καρκίνου ωοθηκών στο εργαστήριο, καταφέραμε να δείξουμε ότι είναι αποτελεσματική στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Το λιβάνι χορηγείται σε πολλούς ανθρώπους χωρίς γνωστές παρενέργειες. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας και πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μελλοντικές κλινικές δοκιμές προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών».
Εντυπωσιακό χαρακτηρίζεται ότι τα κύτταρα που είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία παρουσίασαν μεγαλύτερη ευαισθησία στη συγκεκριμένη ένωση δείχνοντας ότι το λιβάνι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστεί η αντίσταση στα φάρμακα και να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης των ασθενών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου των ωοθηκών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις