Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μπισκότα με μερέντα


  1. Μπισκότα με μερέντα

    Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

    • 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
    Φωτογραφία: ► Μπισκότα με μερέντα

Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

• 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
• 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
• 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
• 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους. 

Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
    • 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
    • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
    • 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
    • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

    Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

    Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους.

    Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

    Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις