Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πιπεριές κέρατο γεμιστές


                        Πιπεριές κέρατο


Χρειαζόμαστε  πιπεριές, σίγουρα , τυρί φέτα, ελαιόλαδο και ρίγανη (αν θέλουμε) Αυτά για το φούρνο.   Διότι αν τις κάνουμε τηγανιτές θα χρειαστούμε και κουρκούτι. 
Και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε  ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό  και όχι μόνο αλλά βασικά είναι ένα πανεύκολο φαγητό γρήγορο και δεν απαιτεί να έχουμε πολλά υλικά διαθέσιμα.            
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το μέρος του κοτσανιού είτε εντελώς δημιουργώντας τρύπα ή όσο χρειάζεται για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε, τις αδειάζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά απ έξω.  Όποιος θέλει αφήνει και το κοτσάνι για ιδιαίτερη αισθητική στο πιάτο.      
Σε ένα μπολ βάζουμε όση φέτα πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί για να γεμίσουμε τις πιπεριές .   Ενδεικτικά λέμε περίπου 4 κουταλάκια φέτα που την έχουμε κάνει μικρά κομματάκια , για κάθε πιπεριά. Στή φέτα ρίχνουμε το ανάλογο λάδι (λίγο) και  το ανακατεύουμε , επίσης βάζουμε τη ρίγανη ανάλογη όσο χρειάζεται για το άρωμα , όχι υπερβολές. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα γεμίζουμε τις πιπεριές χωρίς να ξεχειλήσουν και κλείνουμε την άκρη με το μέρος που έχει το κοτσάνι είτε είναι εντελώς κομμένο (το σφηνώνουμε), είτε είναι μισοκομμένο. Όποιος δεν θέλει να το βάλει, θα πρέπει να τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο τις πιπεριές , ώστε το μέρος του ανοίγματος να είναι λίγο ανασηκωμένο για να μή χυθεί η φέτα που θα λιώσει κατά το ψήσιμο.
Αν ψήσουμε στο φούρνο τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί ελαφρά λαδωμένο , τις περιχύνουμε με λάδι (όχι πολύ) και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο  μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Αν τις τηγανίσουμε, φτιάχνοιυμε κουρκούτι πυκνόρευστο με αλεύρι νερό και λίγο πιπέρι. Τις βουτάμε προσεκτικά να μή φύγει η φέτα, βάζουμε και λίγο κουρκούτι πάνω από τη φέτα στο άνοιγμα της κάθε πιπεριάς Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις βρέχουμε με ξύδι.
Καλή επιτυχία! και Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις