Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μελιτζάνες τηγανητές

Μελιτζάνες τηγανητές

Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα απ΄όλα είναι να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες. Περίπου 1 ώρα ή έστω 1/2 ώρα πριν το ψήσιμο πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες (σε στρογγυλές φέτες) όχι παχειές λιγότερο από 1 πόντο πάχος. Τα φαρδιά κομμάτια μπορούμε να τα κόψουμε μισοφέγγαρα. Έχουμε έτοιμο ένα σκεύος με νερό και αλάτι διαλυμένο    (1 κουταλιά σούπας για 4-5 μελιτζάνες) και καθώς κόβουμε τις φέτες τις βάζουμε αμέσως στο νερό να μη προλάβουν να μαυρίσουν. Έχουμε κάτι πάνω στο νερό π.χ. ένα πιάτο να κρατάει τις φέτες μέσα στο νερό διότι έχουν την τάση να πλέουν. Όταν είναι η ώρα ετοιμάζουμε το κουρκούτι με νερό, αλεύρι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Η πυκνότητά του πρέπει να είναι μεσαίου βαθμού , ούτε νερουλό ούτε πολύ πηχτό, όσο χρειάζεται να έχει σταθερή συνοχή με τη μελιτζάνα. Όταν είναι έτοιμο και το κουρκούτι , τότε ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε. Τις αλατίζουμε ελάχιστα έως καθόλου. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει και το τηγάνι να κάψει το λάδι. Βουτάμε μια - μια φέτα στο κουρκούτι, αφήνουμε το περίσσιο να φύγει και τηγανίζουμε σε κάπως ζωηρή πυρά ώστε να μη λαδοπιούν αλλά και να μη καούν απέξω γρήγορα  Σε ένα δίσκο στρώνουμε λαδόχαρτο και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε πάνω εκεί να φύγουν τα πολλά λάδια. Όταν τελειώσουμε και αφού κρυώσουν λίγο τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα για σερβίρισμα. Είναι ωραίο συνοδευτικό για όσπρια και χόρτα . Καλή επιτυχία! και Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις