Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"



"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" του Γιάννη Σμαραγδή
11 Οκτωβρίου 2012 στους κινηματογράφους ...

Ο πρωταγωνιστής ( Ιωάννης Βαρβάκης ) , από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους που ήταν, εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έδρασε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και έγινε ζάπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού, μέχρι που κατέληξε στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσ ταση του 1821.



Ο ίδιος έγινε και ένας από τους σημαντικούς ευεργέτες του ελληνικού κράτους, με τις γενναίες δωρεές του. Η ταινία - που ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της το περασμένο Πάσχα- διαθέτει ένα εντυπωσιακό καστ με επικεφαλής τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ («Οι ζωές των άλλων») και συμπρωταγωνιστές του τη Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ, τον Βρετανό Τζον Κλιζ και τον πρωταγωνιστή του «El Greco», Νικ ʼσντον. Επίσης, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο Aκης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Μάνος Βακούσης. Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Aρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος, τα κοστούμια η Ισπανίδα Λάλα Ουέτε, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.
http://www.clickatlife.gr/story/cinema/o-theos-agapaei-to-xabiari-premiera-sto-festibal-tou-toronto?id=2224421



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις