Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σπιτικό Χάμπουργκερ



Σπιτικό Χάμπουργκερ


Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά χάμπουργκερ. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν από τη νοστιμιά τους και εσείς το ίδιο !!.


• 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 μεγάλο αυγό
• ½ φλ.τρίμματα ψωμιού
• ½ κουτ. γλ ξερός δυόσμος
• 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
• 1 κουτ.γλ κρεμμύδι τριμένο
• 2 κουτ. γάλα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουτ λάδι
• Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας
• 4 κουτ. κέτσαπ ή μπαρμπεκιου σος
• Φύλλα Σαλάτα (μαρούλι)
• Στρογγυλά ψωμάκια
• Φέτες τυρί cheddar ή άλλο τυρί τοστ
• Φετούλες ντομάτας
• Αγγουράκια τουρσί

Αδειάζεται τον κιμά σε μπολ και τον ανακατεύετε με το αυγό, τα τρίμματα του ψωμιού, τα μυρωδικά, το γάλα.

Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με τον κιμά

Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και ζυμώνετε καλά τον κιμά για μερικά λεπτά.

Πλάθετε 4-6 στρογγυλά μπιφτεκάκια – χάμπουργκερ ( μην τα πιέζετε, γιατί δεν θα γίνουν ζουμερά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις