Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η δύναμη των νοητικών δονήσεων

πηγή : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365393820177075&set=a.155936257789500.28036.116749838374809&type=1&theater
 

Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ή Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΪΚΟ
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

Η δύναμη των νοητικών δονήσεων
WILLIAM WALKER ATKINSON (1862-1932)

Ανάμεσα στους πρωτοπόρους αυτού του πεδίου ξεχωρίζει ο Γουίλιαμ Γουόκερ Άτκινσον, του οποίου τα βιβλία και τα άρθρα συνέβαλαν στην ανάπτυξη και παγίωση της θεωρίας των νοητικών δονήσεων. Δικηγόρος, συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων, συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του κινήματος που ονομάστηκε «Νέα Σκέψη» και διηύθυνε έναν εκδοτικό οίκο με το ίδιο όνομα. Για ορισμένους κριτικούς, το βιβλίο του ‘’Η Δόνηση της Σκέψης ή ο Νόμος της Έλξης στον Κόσμο της Σκέψης’’, το οποίο εκδόθηκε το 1906, είναι ένα σημείο αναφοράς που έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην μεταστροφή της σκέψης και επίτευξης των στόχων μας. 

‘’Όλοι διαθέτουν μια μυστική και λανθάνουσα ατομικότητα, αλλά μόνο λίγοι μπορούν να την εκφράσουν’’.  Γουίλιαμ Γ. Άτκινσον

Σύμφωνα με τον Άτκινσον, πρέπει να αντιληφτούμε αυτή την ατομικότητα ως μια δυνητική δύναμη, ως μια ανώτερη ποιότητα του νου μας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν αναπτύσσουν αυτή τη λανθάνουσα ατομικότητα λόγω έλλειψης γνώσης ή απλώς άγνοιας. Ο μόνος τρόπος για να την ενεργοποιήσουμε και να την κάνουμε διαθέσιμη σε μας είναι μέσω του συνειδητού ελέγχου των νοητικών μας δονήσεων ή κυμάτων. Όταν ένας άνθρωπος αρχίζει να σκέφτεται κάτι, ασυναίσθητα παράγει αυτές τις δονήσεις, οι οποίες όμως συνήθως διασκορπίζονται και τελικά χάνονται. Αν όμως αποκτήσουμε συνείδηση των δονήσεων και συγκεντρωθούμε ώστε να τους δώσουμε όλη τη δύναμη που διαθέτει ο νους μας, τότε θα αποκτήσουν αξιοσημείωτη ένταση, καθώς και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και πλάτος.
'Όταν μια ιδέα ή ένα συναίσθημα παράγεται μέσα στον νου ενός ανθρώπου, η ισχύς που παράγεται μέσα στον εγκέφαλο με τη μορφή νοητικών ενεργειακών κυμάτων επεκτείνεται στο περιβάλλον γύρω από το άτομο, σε απόσταση ανάλογη της ενέργειας που δημιουργήθηκε. Αυτά τα νοητικά κύματα μπορούν να ενεργοποιήσουν παρόμοιες δονήσεις στον νου άλλων ανθρώπων που μπαίνουν στο πεδίο τους, ακλουθώντας τους νόμους της πνευματικής επιρροής.
Η θεωρία των νοητικών κυμάτων του Γουίλιαμ Άτκινσον υποστηρίζεται πλέον από τις εξελίξεις στη νευρολογία και την ψυχολογία, ειδικά μέσα από πειράματα που απέδειξαν πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα προκαλούν άνοδο της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Η θερμοκρασία προκαλεί απελευθέρωση ενέργειας και όλη αυτή η ενέργεια μεταδίδεται μέσω δονητικών κυμάτων. Αν αυτό συμβαίνει με το φως, τον ηλεκτρισμό ή τα ραδιοκύματα, γιατί να μην συμβαίνει και με τη νοητική ενέργεια; Από αυτή την οπτική, ο Άτκινσον προσφέρει το ακόλουθο μυστικό ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τα νοητικά μας κύματα:
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα νοητικά κύματα που εκπέμπονται ασυναίσθητα, χωρίς να γνωρίζουμε τους νόμους της νοητικής επιρροής, και σε εκείνα που εκπέμπονται με πλήρη επίγνωση αυτού του φαινομένου και κατευθύνονται από έναν ισχυρό πομπό. Η δύναμη είναι η ίδια, μα η ένταση της δύναμης και τα αποτελέσματά της καθορίζονται από την κατάσταση του πομπού.
Ο Άτκινσον εφάρμοσε τη θεωρία του στον εαυτό του και αυτό τον βοήθησε να γίνει ιδιαίτερα δραστήριος και αποδοτικός στην εργασία του. Εξέδωσε εκατοντάδες βιβλία και άρθρα με το όνομά του αλλά και με ψευδώνυμο, παγιώνοντας και εμπλουτίζοντας το κίνημα της Νέας Σκέψης. Το πάθος του τον οδήγησε σε βαθιά μελέτη της μεταφυσικής και του αποκρυφισμού. Υπήρξε πρωτοπόρος όσον αφορά τη μελέτη και διάδοση του Ινδουισμού και της γιόγκα στον Δυτικό κόσμο.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις