Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 12 Αυγούστου

πηγή : http://www.neolaia.gr/2012/08/12/12-avgoustou-pagkosmia-imera-neolaia/

12 Αυγούστου | Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας!

 
Επόμενη εκπομπή:
Irene Voutsa
Παίζει τώρα:
Bishop Onairnow
Κλείσε την εκπομπή σου!
 

Έχει καθιερωθεί από το 1990 και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η 12η Αυγούστου να είναι γνωστή ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.
Η γιορτή αφορά τους νέους και έχει στόχο να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά τον κόσμο και την προσοχή που χρειάζονται.

Έτσι ακριβώς και εμείς ως…νεολαία θα γιορτάσουμε αναλόγως τη μέρα. Θα μας κάνετε παρέα;; :P

Read more:
http://www.neolaia.gr/2012/08/12/12-avgoustou-pagkosmia-imera-neolaia/#ixzz23L0y0mu3
------------------------------------------------------------
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας σήμερα στον Πύργο: Έλα κι εσύ φέρε κι εσύ πάρε κι εσύ! 
     Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Πολιτισμός ( 12/08/2012 10:34 )
Με συναυλίες, ποδηλατοβόλτα, graffiti, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, χορό, ανταλλακτική έκθεση βιβλίων αλλά και προσφορά ειδών και τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πύργου θα εορταστεί στον Πύργο η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου.


Το πρωτότυπο και ταυτόχρονα πολυθεματικό event με κεντρικό του άξονα την νεανική δημιουργία και την κοινωνική αλληλεγγύη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νικάκη στον Πύργο (σ.σ. λίγο πιο κάτω από την παλαιά Δημοτική Αγορά) με την διοργάνωση του Δήμου Πύργου και του «MAMA INTRISO».

Όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο event θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορούν να φέρουν μαζί τους οποιοδήποτε αντικείμενο δεν τους χρειάζεται αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συμπολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση  καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας μιας και η εκδήλωση αποτελεί και δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς όσους έχουν ανάγκη.



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:


6 μ.μ. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα έχουν στηθεί πάγκοι προκειμένου να συγκεντρωθούν από τον κόσμο που θα δώσει το παρόν τρόφιμα μακράς διαρκείας καθώς και άλλα είδη (ρούχα, παιδικά παιχνίδια, λευκά είδη κ.α.). Όλα τα συγκεντρωθέντα υλικά θα προσφερθούν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πύργου. Κάτι ακόμα που έχει να κάνει με τον κόσμο που θα δώσει το παρόν είναι και το γεγονός ότι θα μπορεί να κρατά στα χέρια του ένα από τα αγαπημένα του βιβλία προκειμένου να λειτουργήσει ένα? ανταλλακτήριο βιβλίων!

7.30 μ.μ. Νεαροί-δημιουργοί γκράφιτι θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν με τα σπρέι τους πάνω σε μουσαμάδες έργα που θα «μιλούν» για το περιβάλλον εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο την άποψη τους γι` αυτό το θέμα. Στο χώρο θα βρίσκονται επίσης και τα γνωστά «ζιζάνια» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους που θα βιντεοσκοπούν ότι θα συμβαίνει στο χώρο.


9 μ.μ. Στην πλατεία Ιατρίδη θα ξεκινήσει ποδηλατοβόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου η κατάληξη της οποίας θα είναι στο χώρο της εκδήλωσης. οι ποδηλάτες αναμένονται στο χώρο λίγο μετά τις 10 το βράδυ δίνοντας το δικό τους «χρώμα».


10.30 μ.μ. Στον προτζέκτορα που θα υπάρχει ξεκινούν οι προβολές με ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και έχουν γυριστεί στην περιοχή του Πύργου.


11 μ.μ. Χορευτικές ομάδες νέων του Πύργου δίνουν το ρυθμό και «ζωντανεύουν» ακόμα περισσότερο την εκδήλωση με τις χορευτικές επιδείξεις τους.


11.30 μ.μ. Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης αποτελεί η μουσική με την εμφάνιση τριών μουσικών σχημάτων του Πύργου.


Πιο συγκεκριμένα θα εμφανιστούν  οι «Blue Close» που αποτελούνται από τους Γιάννη Κορίζη, Μαρίνο Ξυνή, Γιώργο Γρηγορόπουλο και Παναγιώτη Κορίζη που θα παίξουν ροκ μπαλάντες.


Το 4μελές μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, Βασίλη Συρογιάννη,  Ανδρεα Λαμπρόπουλο και το Θωμά Λιαπόπουλο θα παρουσιάσει ένα fusion πρόγραμμα με γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια.


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση των Θανάση Μπούρη, Μπάμπη  Πολιτόπουλου, Γιώργου Καφετζή, Κανέλλας Πολιτοπούλου και Άννας Κακολύρη με παλιά ρεμπέτικα τραγούδια στο ρεπερτόριο τους.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις